sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kiitos, 852!

Olen huono lyhyissä kiitosteksteissä, joten kirjoitan pitkästi.
Kolmisen vuotta sitten pohdin mielessäni burleskitapahtumien koordinoimisen ohella, että kirpputorifriikin unelma olisi tuottaa omaa kirppistapahtumaa. Ehkä sitten joskus. Viime syksynä tuli olo, että nyt on ajanjakso 'joskus' tämän asian suhteen. Sanoin asian ääneen, homma alkoi rullata. Kåren oli ehdottomasti juuri The Paikka, jossa tapahtuman halusin toteuttaa. Se on itselleni lähes toinen koti ja rakastan sitä tilaa.
On jonkin verran selvitettäviä asioita ennen kuin voi pistää ehkäpä mahdollisesti hitusen suuremman mittaluokan tapahtuman pystyyn eikä Suomessa yrittäjien rahapolitiikkakaan ole helpoimmasta päästä. Jos tapahtumaa tekisi rahankuvat silmissä, mulle pitäisi riittää se, että myyntipaikat myyvät loppuun (joka kävi kolmessa tunnissa ensimmäisen kirppiksen kanssa) ja muilla asioilla ei ole väliä. Kunhan saa rahaa. Ja pääsee vähällä, that's it. En valitettavasti ole sellainen ihminen. Mä haluan toteuttaa omat tavoitteeni.
Mä haluan taistella kulutuskulttuuria vastaan, avartaa ihmisten mieltä ajattelemaan myös ympäristöä mutta myös järkevämmin. Tavaraa on maailmassa niin paljon, että varmasti vaikkapa ihan perustavaroita joille juuri sulla on tarve, löytynee joltain toiselta turhana. Tarve ostaa on vaikea taltutettava, mutta kuluttajana voit myös tehdä erilaisia päätöksiä kulutuksesi suhteen.
Ostan lähes kaiken käytettynä, enkä viihdy peruskaupoissa kovinkaan hyvin. Kirpputorit ovat mulle kotoisia paikkoja, joista saattaa oikeasti löytää ihan mitä vaan. Ylimääräisten tavaroiden roudaaminen kirpparille on aika iso ponnistus (nimimerkillä esim. Hylätyn Huvipuiston burleskikirpputorin kamojen roudaaminen tapahtuman jälkeen öisin on tosi inhottavaa, se kassien määrä!) ja vielä ärsyttävämpää on se, jos kirpparilla ei käy ostajia. Että kiva juttu, roudasin mestoille juuri kaksi IKEA-kassillista kamaa, istuin myymässä viisi tuntia ja ostajia kävi 15, kaksi osti jotain. Sain 6€. En nää tätä kovinkaan tehokkaana toimintana.
Kukaan ei voinut tietää tarkkaa lukumäärää päivän kävijöistä, mutta itse uskalsin arvata mediahuomion ja facebookin kautta, että tungosta tulee olemaan. Vihdoin Turussakin voidaan puhua kirpputoritapahtumasta. Markkinoin Kårenin Kirppistä täällä ja muualla muun maussa tällaisella kappaleella: ''Haluan luoda tapahtuman, jossa myyjille riittää ostajia ja ostajille riittää valikoimaa. Mikään ei ole kurjempaa kuin roudata ylimääräisyytensä kirpputorille jonka asiakasmäärän voi laskea sormin ja varpain.''
Tämän päivän kirppis täytti täysin tuon lupauksen, sillä kenekään sormi + varvas -kombinaatio ei ole 852. Hurja suoritus. Enemmänkin varmasti olisi ollut tulijoita, mutta osalle jonottaminen oli kynnyskysymys ja Kårenin liepeiltä käännyttiinkin tulosuuntaan takaisin. Edelleen, salissa pitää mahtua rekkien, tavaroiden ja pöytien välissä kiertämään, joten pari sataakaan ihmistä ei todellakaan mahdu kerralla sinne ilman valitusta siitä että 'eihän täällä voi edes kiertää!'. Jonottaminen on siis positiivinen asia, ja edistää myös turvallisuutta tapahtumapaikassa, eikös totta?
Kiitos palautteesta, luottamuksesta ja uskosta tapahtumaa ja sen tekijää kohtaa. Kiitos Nina & Miika tapahtuman kuvaamisesta ja Heli & Mira auttamisesta. 'Työntekijöille' joita siis virallisesti tapahtumassa on yksi ainut, eli minä, olen hankkimassa kyllä työasua, ei huolta. Ja ensi kerralla voin myös laputtaa avustajani, niin tiedätte kuka on kuka. Erittäin paljon arvostan myös Kårenin tukea. Mä uskon teihin ja te uskotte muhun, vähän symbioosissa mennään.
Nähdään helmikuussa ja vedetään yhtä hyvin!
//Edvina Walstén
tapahtuman tuottaja
Ps. Ilmoittautuminen kevään muihin päiviin toimii nyt juuri sähköpostitse (kareninkirppis@gmail.com) vielä toistaiseksi. Ilmoita viestissä myyntipäivä, tarvitsetko vaaterekin, nimesi ja puhelinnumerosi. Kaikille myyntipaikoille ei saa rekkiä mahtumaan valitettavasti.  Olethan maltillinen, sillä sähköposteihin vastaaminen vie oman aikansa. Kaikkiin viesteihin kyllä vastataan ajallaan ja alkuviikosta. Kirppis pyörii keväällä su 7.2, su 6.3, su 24.4 sekä la 7.5 klo 12-16. 
PS. LÖYTÖTAVARAT: Violetti Pieces -pipo -> päätyy Kårenin narikkaan hae sieltä itse & bussikortti jota en luovuta valitettavasti kenellekään, saat hakea sen joukkoliikennetoimistosta itse, kunhan ehdin sen sinne toimittaa. 
Kuva toiselta tapahtumakuvaajalta, Miika Soukkalalta. 

Hymiö colonthree

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti