sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Mikä ihmeen Kårenin Kirppis?

Ihmisten kaapit natisevat liitoksiltaan ja pursuavat tavaraa, mutta silti ihmisen tarve ostaa uutta ei irroita otettaan. Mitä jos ostaisit itsellesi ne uudet tavarat käytettyinä? Tai hankkiutuisit eroon turhakkeistasi kirpputorimyynnillä? Halusin luoda tapahtuman, jossa myyjille riittää ostajia ja ostajille riittää valikoimaa. Mikään ei ole kurjempaa kuin roudata ylimääräisyytensä kirpputorille jonka asiakasmäärän voi laskea sormin ja varpain. 

Idea Kårenin Kirppikseen sai alkunsa noin kolmisen vuotta sitten, kun harmittelin Turun kirpputoritapahtomuutta. Toki pienempiä kirppiksiä on riittämiin, mutta varsinaisista tapahtumista ei oikein voida puhua. Helsingissä järjestettävissä Kallion puistokirppiksissä, Kattilahallin kirpputoreilla ja Kaapelin kirppiksellä olen vieraillut kohtuullisen usein. Kirpputorielämäntapaihmisille ( = lue ostaa kaiken tarvitsemansa tavaran käytettynä) kirpputoritapahtumat ovat kuin taivas. Kierrätysideologia on itselleni tärkeää ja siksi koen että kaupunkimme ja yhteiskuntamme tarvitsee enemmän mahdollisuuksia myydä itselleen tarpeetonta tai ostaa tarpeellisia asioita käytettynä.

 Ylioppilaskuntatalomme Kåren oli paikkavaihtoehtona täysin luonnollinen, sillä olen ollut tuottamassa siellä burleskitapahtumia jo keväästä 2011. Nykyään burleski-iltamme kulkee nimellä Hylätty Huvipuisto. Kåren on elegantti, tuttu ja turvallinen, mutta ennen kaikkea aivan Turun keskustassa. 

Tervetuloa ostamaan tai myymään! 

Kirppisterveisin 

Edvina Walstén
Tapahtuman tuottajatar

Kevään varmistuneet tapahtumapäivät: 

La 09.01.2016
Su 07.02.2016
Su 06.03.2016 
Su 24.04.2016 
La 07.05.2016 


Jos Kårenin Kirppis kiinnostaa yhtään enemmän, kurkkaa tutun tutun kuvaama koulutyövideo alta!
Kuvamateriaali: Eero Lassila

Ps. Itse en UFFia laske sinänsä kirpputoriksi järjestäytyneisyytensä vuoksi, mutta sille keskustan kirppikselle, jolle olisin halunnut kuvattavaksi kuvausluvan saaminen oli suhteellisen suuren byrokratian takana..

 

2 kommenttia:

  1. Tätä on kaivattu! Mahtavaa ja kiitokset

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että tapahtumaa koetaan tarpeelliseksi (: En siis ole ainut, jonka mielestä Turku kaipaa juuri tämäntyyppistä yhteisöllistä toimintaa.

    Nähdäänhän kirppiksellä!

    //E.

    VastaaPoista